Έχω ενημέρωση για τις αξιώσεις μου. Κατάφερα να πάρω όλα τα χρήματά μου πίσω είτε μέσω αξίωσης επιστροφής χρέωσης που συγκεντρώθηκε μέσω της τράπεζάς μου. Πολλά εμπόδια, αλλά κατάφερα να τα βγάλω πέρα και να κερδίσω την αξίωση (mastercard) και τα υπόλοιπα πιστώθηκαν πίσω από τον ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών.
Παρακάτω είναι αυτό που έστειλα στους ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και στην τράπεζά μου για την αξίωση επιστροφής χρέωσης.
"Θέμα: Αίτημα επιστροφής χρέωσης για μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές (Elegro - Concord Market)
Αγαπητέ Εξυπηρέτηση Πελατών XXX ,
Σας γράφω για να ζητήσω επίσημα αντιστροφή χρέωσης για πρόσφατες συναλλαγές που υποβάλλονται σε επεξεργασία στον λογαριασμό μου από έμπορο που αναφέρεται ως NikoTPFConcord Market AKA Elegro*. Αυτές οι συναλλαγές εκτελέστηκαν υπό δόλιες συνθήκες και πιστεύω ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για αντιστροφή χρέωσης σύμφωνα με τους κανόνες αντιστροφής χρέωσης της Mastercard και της Visa.
Ως κάποιος που έχει παλέψει με τον εθισμό στον τζόγο, έχω εγγραφεί στο GAMSTOP για περισσότερα από έξι χρόνια για να μην έχω πρόσβαση σε ιστότοπους τζόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο εν λόγω έμπορος χρησιμοποίησε παραπλανητικές πρακτικές για να παρακάμψει αυτά τα μπλοκ, κάνοντας σκόπιμα εσφαλμένη ταξινόμηση του Κώδικα Κατηγορίας Εμπόρων (MCC) προκειμένου να συγκαλύψει την πραγματική φύση της συναλλαγής.
Σε αυτήν την περίπτωση, το MCC παρουσιάστηκε εσφαλμένα ότι σχετίζεται με υπηρεσίες εκπαιδευτικής ένδυσης, γεγονός που επέτρεψε στη συναλλαγή να παρακάμψει τους περιορισμούς τζόγου μου. Αυτή η πρακτική, που συνήθως αναφέρεται ως «ξέπλυμα συναλλαγών», απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της Mastercard και της Visa. Σύμφωνα με τον Κωδικό αντιστροφής χρέωσης 4840 της Mastercard («Δόλια επεξεργασία συναλλαγών»), αυτός ο τύπος ψευδούς δήλωσης πληροί τις προϋποθέσεις για τη συναλλαγή για αντιστροφή χρέωσης. Εάν το MCC είχε οριστεί με ακρίβεια ως συναλλαγή που σχετίζεται με τον τζόγο, θα είχε αποκλειστεί από τους περιορισμούς τζόγου που εφαρμόζονται στον λογαριασμό μου.
Επιπλέον, οι κανόνες της Visa σχετικά με την παραπλανητική δήλωση MCC εμπίπτουν στον Κώδικα αντιστροφής χρέωσης 13.5, ο οποίος ισχύει επίσης για περιπτώσεις όπου ένας έμπορος ταξινομεί εσφαλμένα μια συναλλαγή για να αποφύγει τους νόμιμους περιορισμούς. Τόσο οι κανόνες της Visa όσο και της Mastercard είναι σαφείς: οι έμποροι πρέπει να χρησιμοποιούν το σωστό MCC και η αποτυχία τους οδηγεί σε αξιώσεις αντιστροφής χρέωσης.
Οι βασικοί λόγοι για το αίτημά μου είναι οι εξής:
Δόλια κωδικοποίηση MCC: Ο έμπορος χρησιμοποίησε ένα εσφαλμένο MCC για να αποκρύψει τη φύση της συναλλαγής.
Δεν ελήφθησαν αγαθά ή υπηρεσίες: Δεν αγόρασα καμία υπηρεσία εκπαίδευσης/ένδυσης όπως αναφέρεται από τον έμπορο. Τα χρήματα ανακατευθύνθηκαν σε ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και δεν παρασχέθηκαν πραγματικά αγαθά ή υπηρεσίες.
Παραβίαση των κανόνων Mastercard και Visa: Το ξέπλυμα συναλλαγών και η παραπλανητική δήλωση του MCC αποτελούν άμεσες παραβιάσεις των πολιτικών της Mastercard και της Visa, ειδικότερα των κωδικών αντιστροφής χρέωσης 4840 (Mastercard) και 13.5 (Visa), οι οποίοι υποστηρίζουν την αντιστροφή τέτοιων χρεώσεων.
Δεδομένων των περιστάσεων και της ξεκάθαρης παραβίασης των κανόνων της Mastercard και της Visa, σας παρακαλώ να ξεκινήσετε μια αντιστροφή χρέωσης για ολόκληρο το ποσό των αμφισβητούμενων συναλλαγών.
Παρακαλώ βρείτε συνημμένα την επικοινωνία που είχα με την Elegro, όπου μου ζήτησαν να απευθυνθώ στην τράπεζά μου για αντιστροφή χρέωσης.
Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Εκτιμώ την ταχεία βοήθειά σας για την επίλυση αυτού του ζητήματος.
Με εκτίμηση,
XXX"
Μην είσαι ανόητος και χρησιμοποιήστε τα χρήματα για να παίξετε ξανά. Εμπιστεύσου με. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να έχετε μια δεύτερη ευκαιρία, μην την ανατινάξετε.
I've got an update on my claims. I managed to get all of my money back either via charge back claim raised via my bank. Many hurdles but I managed to get by and win the claim (mastercard) and the rest were credited back by the gambling site.
Below is what I sent to the gambing sites and my bank for the charge back claim.
"Subject: Chargeback Request for Unauthorized Transactions (Elegro - Concord Market)
Dear XXX Customer Service,
I am writing to formally request a chargeback for recent transactions processed on my account by a merchant listed as NikoTPFConcord Market AKA Elegro*. These transactions were executed under fraudulent circumstances, and I believe they qualify for a chargeback under Mastercard’s and Visa’s chargeback rules.
As someone who has struggled with gambling addiction, I have been registered with GAMSTOP for over six years to block myself from accessing gambling sites in the UK. However, the merchant in question used deceptive practices to bypass these blocks by intentionally misclassifying the Merchant Category Code (MCC) in order to disguise the true nature of the transaction.
In this case, the MCC was misrepresented as relating to educational clothing services, which allowed the transaction to bypass my gambling restrictions. This practice, commonly referred to as "transaction laundering," is explicitly prohibited by both Mastercard and Visa regulations. According to Mastercard’s Chargeback Code 4840 ("Fraudulent Processing of Transactions"), this type of misrepresentation qualifies the transaction for a chargeback. Had the MCC been accurately set as a gambling-related transaction, it would have been blocked by the gambling restrictions applied to my account.
Additionally, Visa's rules on MCC misrepresentation fall under Chargeback Code 13.5, which also applies to cases where a merchant misclassifies a transaction to avoid legitimate restrictions. Both Visa and Mastercard’s rules are clear: merchants must use the correct MCC, and failure to do so opens them to chargeback claims.
The key reasons for my request are as follows:
Fraudulent MCC Coding: The merchant used an incorrect MCC to conceal the nature of the transaction.
No Goods or Services Received: I did not purchase any educational/clothing services as listed by the merchant. The funds were redirected to an online gambling site, and no actual goods or services were provided.
Violation of Mastercard and Visa Rules: Transaction laundering and MCC misrepresentation are direct violations of both Mastercard’s and Visa’s policies, specifically Chargeback Codes 4840 (Mastercard) and 13.5 (Visa), which support the reversal of such charges.
Given the circumstances and the clear violation of Mastercard’s and Visa’s rules, I kindly request that you initiate a chargeback for the full amount of the disputed transactions.
Please find attached the communication I have had with Elegro, where they instructed me to reach out to my bank for a chargeback.
Thank you for your prompt attention to this matter. I appreciate your swift assistance in resolving this issue.
Kind regards,
XXX"
Don't be a fool and use the money to gamble again. Trust me. This is your chance to have a second chance, don't blow it.
Αυτόματη μετάφραση: