Γεια σε όλους,
Ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και να ζητήσω τα σχόλιά σας σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τη Revolut, το οποίο πιστεύω ότι συνδέεται απόλυτα με αυτό το νήμα σχετικά με λανθασμένα MCC και άδειες χρήσης από το Κουρασάο.
Έχω πραγματοποιήσει συναλλαγές με έναν πάροχο τυχερών παιχνιδιών που, σύμφωνα με την έρευνά μου, λειτουργεί χωρίς κανονισμούς στην Ισπανία (ο κύριος τομέας του είναι αποκλεισμένος, αν και χρησιμοποιεί εναλλακτικά ονόματα τομέα που είναι προσβάσιμα).
Το κύριο πρόβλημά μου είναι οι εντελώς αντιφατικές και παραπλανητικές πληροφορίες που μου παρείχε η Revolut:
Στην εφαρμογή και από την υποστήριξη της Revolut: Οι συναλλαγές εμφανίζονταν σε κατηγορίες που ΔΕΝ υποδείκνυαν τζόγο. Για παράδειγμα, "επιχειρήσεις εκτός τζόγου", "Σούπερ μάρκετ και τρόφιμα" ή "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ". Αυτό με έκανε να πιστέψω ότι δεν έκανα πληρωμές για τζόγο.
Όταν προσπαθώ να αμφισβητήσω πληρωμές (με την υποστήριξη της Revolut): Ξαφνικά, ενημερώνομαι ότι «οι κανόνες του συστήματος καρτών (Visa/Mastercard) έχουν χαρακτηρίσει τις συναλλαγές ως τυχερά παιχνίδια». Το χειρότερο είναι ότι η ίδια η υποστήριξη της Revolut παραδέχεται ότι η κατηγοριοποίηση που εμφανίζεται στο σύστημά της (αυτή που βλέπω στην εφαρμογή) «ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει με ακρίβεια αυτό». Με άλλα λόγια, αναγνωρίζουν ότι το σύστημα καρτών έχει ένα MCC τυχερών παιχνιδιών, αλλά μου εμφανίζουν ένα γενικό στην εφαρμογή.
Αντίφαση σχετικά με τους RevPoints: Η Revolut έχει ως πολιτική να μην απονέμει RevPoints για συναλλαγές τζόγου. Έχω επαληθεύσει ότι ΔΕΝ μου απονεμήθηκαν RevPoints για αυτές τις συναλλαγές. Αυτό αποδεικνύει ότι εσωτερικά, η Revolut τις χαρακτήρισε ως τζόγο από την αρχή, παρά το γεγονός ότι παραπλανήθηκε επειδή εμφανιζόταν διαφορετικά στην εφαρμογή. Όταν ρώτησα γιατί δεν προστέθηκαν πόντοι σε αγορές που «σύμφωνα με εσάς, δεν ήταν τζόγος εντός της Revolut», η υποστήριξη δεν μπόρεσε να δώσει μια συνεκτική απάντηση.
Ασυνέπεια στον αποκλεισμό: Η Revolut μου είπε ότι αποκλείει ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών λόγω «τοπικών κανονισμών στην Ισπανία». Ωστόσο, δεν μπλόκαραν συναλλαγές προς αυτόν τον φορέα εκμετάλλευσης (κάτι που είναι παράνομο στην Ισπανία). Όταν ρώτησα γιατί αυτές οι συναλλαγές δεν αποκλείστηκαν, αν επρόκειτο για συναλλαγές τυχερών παιχνιδιών, η υποστήριξη μου έδωσε μόνο δικαιολογίες για την πολυπλοκότητα των αποκλεισμών.
Επιπλέον, διαπίστωσα ότι είχα μια παρόμοια συναλλαγή με μια άλλη τράπεζα (ING), η οποία κατηγοριοποιείται επίσης γενικά ("Αγορές (άλλες)"), γεγονός που υποδηλώνει ένα ευρύτερο πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χειρίζονται αυτές τις κατηγοριοποιήσεις.
Έχω υποβάλει εσωτερική καταγγελία στη Revolut και αναμένω την επίλυσή της, προτού, εάν χρειαστεί, επικοινωνήσω με την Τράπεζα της Ισπανίας.
Η ερώτησή μου είναι: Πιστεύετε ότι, με όλα αυτά τα στοιχεία αντιφάσεων και εξαπάτησης από την πλευρά της Revolut, έχω βάσιμους λόγους να απαιτήσω επιστροφή χρημάτων; Έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες με τη Revolut και αυτό το διπλό MCC που χρησιμοποιούν για διαφορές;
Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!