Γειά σου,
Πολλοί πιστεύουν ότι βρήκαν μεγάλη «τύχη» στον Συνήγορο του Πολίτη και ότι πλέον θα τους φροντίσει όλα τα άλλα, αλλά αυτό δεν ισχύει.
Ο Διαμεσολαβητής ελέγχει εάν η τράπεζα έχει κάνει λάθος. η τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει αντιστροφή χρέωσης. Αυτό ισχύει μόνο εάν τα στοιχεία της κάρτας ήταν γνωστά σε τρίτους, οπότε η τράπεζα πρέπει να ενεργήσει. σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει υποχρέωση. Το σημείο 12.8 που αναφέρεται συχνά από τη VISA θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει, αλλά βλέπω μια πιθανότητα 20%.
Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να συμμετάσχω σε παράνομο τζόγο με ψεύτικους κωδικούς και μετά απλά να τους πάρω πίσω, παίζοντας χωρίς κανένα κίνδυνο.
Ο Διαμεσολαβητής θα ελέγξει εάν οι συναλλαγές έχουν επαληθευτεί. αν ναι, η τράπεζα έχει κάνει το καθήκον της.
Όλα τα άλλα είναι ιδιωτική διαμάχη και δεν χρειάζεται να το επιβλέπει η τράπεζα. Ακόμα κι αν ο Διαμεσολαβητής είπε ότι η τράπεζα έπρεπε να κάνει αντιστροφή χρέωσης, δεν χρειάζεται να το κάνει, ο Διαμεσολαβητής δεν είναι νομικά δεσμευτικός. Και δεν γνωρίζω καμία απόφαση από διάφορες χώρες που είναι υπέρ του παίκτη. τείνουν να αποφασίζουν εναντίον του παίκτη.
Ο παίκτης είναι υπεύθυνος για τις πληρωμές του με την κάρτα, όχι η τράπεζα. Και επιπλέον, η απόκρυψη του MCC είναι λίγο γκρίζα περιοχή. Μέχρι στιγμής, κανένα δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί επ' αυτού, σύμφωνα με τη VISA προφανώς απαγορεύεται και η Mastercard δεν το έχει σχολιάσει, παρά μόνο στον Τύπο.
Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, αλλά κάποιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Mastercard. Μην περιμένετε πολλά, η Mastercard δεν επικοινωνεί με τους κατόχους καρτών, αυτό είναι απλώς ένα μήνυμα που στέλνουν από ευγένεια, μπορείτε να περιμένετε για πάντα μια απάντηση. Δεν το σχολιάζουν αυτό.
Είναι καλύτερα να αφιερώσετε την ενέργειά σας για να απαλλαγείτε από τα τυχερά παιχνίδια παρά να ενοχλήσετε τον διαμεσολαβητή. Ακόμα κι αν σας έχει απαντήσει, δεν είναι σε καμία περίπτωση «καλό σημάδι» - ο διαμεσολαβητής κάνει τη δουλειά του. Μάλλον έχει ήδη ασχοληθεί με άλλες 234 υποθέσεις που σχετίζονται με τον τζόγο και απλά περιμένει την απάντηση της τράπεζας, αν έρθει καθόλου 😉
Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν με αυτήν την ανάρτηση, απλώς περιγράφω την άποψή μου, με βάση τις δικές μου εμπειρίες και έρευνες.